Νέο Κτίριο

Ένα κτίριο-τοπόσημο που θα προβάλει την εικόνα του Ελληνικού ναυταθλητισμού σε όλον τον κόσμο

Φιλοξενούμε διοργανώσεις που τιμούν τη ναυτική μας παράδοση και οικοδομούν την εικόνα της χώρας

Η παράγκα που φιλοξενεί τον Όμιλο τα τελευταία πενήντα χρόνια θα αντικατασταθεί από ένα μόνιμο κτήριο, που οραματίστηκαν και, γενναιόδωρα, σχεδίασαν αρχιτέκτων-μέλη του. Θα καταλάβει τον χώρο που βρίσκονται τώρα οι «προσωρινές» εγκαταστάσεις, και θα φιλοξενήσει τις διοικητικές υπηρεσίες, τις Σχολές και το εντευκτήριο, σε ένα χώρο λειτουργικής αισθητικής και διεθνών προδιαγραφών. Σε προνομιακή θέση στην περιοχή που, με τη συνολική ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα την τελευταία δεκαπενταετία, έχει αναβαθμιστεί ριζικά, οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι
πραγματικά αντάξιες του ιστορικού ναυταθλητικού Ομίλου.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Κτήριο διοικητικών υπηρεσιών εμβαδού 220 τμ, με εσωτερικό αίθριο 120τμ, που θα περιλαμβάνει το γραφείο του Προέδρου, τη γραμματεία, την αίθουσα των Σχολών, που θα χρησιμοποιείται επίσης για απονομές και άλλες εκδηλώσεις, και τα αποδυτήρια των αθλητών.
  • Παρατηρητήριο, στη νότια πλευρά του κεντρικού κτηρίου, για την εποπτεία του στίβου, έξω από το λιμάνι.
  • Κυλικείο/εστιατόριο 80τμ με πλήρως εξοπλισμένη επαγγελματική κουζίνα και χώρους υπαίθριων καθιστικών
  • Ημικαλυμμένο χώρο αποθήκευσης σκαφών

Μια στέγη αντάξια της ιστορίας και της εικόνας του!

Μοντέρνο, λευκό, απέριττο και λειτουργικό,  το κτήριο θα οικοδομηθεί στο περίγραμμα της σημερινής «παράγκας», ενώ η κύρια είσοδος θα βρίσκεται στον πεζόδρομο.

Τα υλικά του –κυρίως μπετόν αρμέ και σίδερο-  έχουν επιλεγεί για να αντέχουν στη σκληρή δοκιμασία της αλμύρας, ενώ τα βιοκλιματικά του χαρακτηριστικά –λευκό χρώμα που αντανακλά τις ακτίνες του ηλίου για αποφυγή  των απωλειών ενέργειας, μεγάλες τζαμαρίες για τη βέλτιστη αξιοποίηση του φυσικού φωτισμού, ανοίγματα για φυσικό αερισμό, μαρκίζες και μεγάλα σκίαστρα για ηλιοπροστασία, πρόβλεψη για φωτοβολταϊκά ή ηλιακούς συλλέκτες στην επίπεδη στέγη- το καθιστούν σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον.

Με δεδομένο ότι τόσο οι προπονήσεις,  όσο και οι αγώνες, γίνονται στον στίβο που βρίσκεται έξω από το λιμάνι, πίσω από τον νέο, ψηλό, νότιο κυματοθραύστη, η κατασκευή εξέδρας-παρατηρητηρίου για την εποπτεία του στίβου είναι απολύτως απαραίτητη. Στη νότια πλευρά του κτηρίου το Παρατηρητήριο έχει σχεδιαστεί ως τοπόσημο που παραπέμπει σε γέφυρα πλοίου.

Για τα μέλη και τους αθλητές του ΝΟΠΦ, που νιώθουν τον όμιλο σπίτι τους, αλλά και για τους εκατοντάδες  Έλληνες και ξένους αθλητές που «φιλοξενούνται» στις εγκαταστάσεις του κάθε χρόνο, το νέο αυτό κτήριο θα θεωρηθεί πραγματικά τιμή· σε ευρύτερο επίπεδο όμως, θα προβάλει την εικόνα του Ελληνικού ναυταθλητισμού σε όλον τον κόσμο.