– Προπονήτρια αγωνιστικής ομάδας Optimist –

Χάιντι Κολυδά

Γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα και από τα πρώτα της παιδικά χρόνια η αγάπη της για το υγρό στοιχείο ήταν φανερή. Έτσι σε ηλικία 8 ετών με την παρότρυνση του πατέρα της ξεκίνησε το άθλημα της ιστιοπλοΐας όπου την κέρδισε από την πρώτη μέρα που μπήκε στο σκάφος optimist.
Οι σημαντικές αθλητικές της διακρίσεις ξεκίνησαν σε ηλικία μόλις 11 χρόνων όπου και συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα optimist και βραβεύτηκε ως η μικρότερη αθλήτρια. Είχε συμμετοχές και διακρίσεις σε πανευρωπαϊκά, παγκόσμια και βαλκανικά πρωταθλήματα στις κατηγορίες optimist, laser και 470.Για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας optimist, laser radial,470.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στην Ιστιοπλοΐα και την κολύμβηση.
Κατά τη διάρκεια της προπονητικής της σταδιοδρομίας ,από το 2011 ως και σήμερα, μεταδίδει τις γνώσεις της, με τον πλέον παιδαγωγικό τρόπο, τόσο σε χειμερινές σχολές της ιστιοπλοϊκής ακαδημίας του Φαλήρου, όσο και σε καλοκαιρινά camp. Σκοπός της να μεταδώσει την αγάπη της για τη θάλασσα και την ναυτοσύνη.
Με το συλλογικό πνεύμα και την ομαδικότητα που την διακατέχει, αξίζει να σημειωθεί ότι κατάφεραν σε συνεργασία με τον προπονητή της αγωνιστικής να φτάσουν την ομάδα στα ύψη της πανελλήνιας κατάταξης. Επίσης συμμετέχει εθελοντικά σε προπονήσεις με αθλητές ΑμεΑ.